Top
 

Пулия

Почивки със самолет

Запознайте се с нашите предложения за почивка в Италия  – Пулия 2023

Избирайки почивка в Пулия вие ще летите до Бари и ще можете с вкл. в цената панорамна обиколка да влезете в катедралата, където се пазят мощите на Св. Никола. Пулия е съшо толкова богата на забележителности колкото и Сицилия, макар и да са с други нюанси. Но всички те разкриват невъобразимото многообразие на архитектура, кухня и природни дадености, които предлага Италия и то на достъпна цена. Ето какво може да видите в Пулия с допълнителни екскурзии:

  • Матералегендарния скален град, където древните жители дълбаели своите жилища в пещерите образувани от долината на р. Гравина. Освен, че е бил декор на много филми и е в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство, Матера е една жива легенда. Място, което носи отпечатъка на времената без комуникационни технологии и изкуствен интелект, но затова пък завладява с неповторимата си идентичност.
  • Алберобело и Локоротондо – още една от визитните картички на Пулия – трулите на Алберобело. Тези каменни къщи с гъбовидни покриви са особено подходящ пейзаж за деца и хора, които пазят детското си любопитство. Ще разберете как са ги сстроили и как те служат днес – превръщайки градчето в световна туристическа дестинация. За лзбителите на деликатеси има дегустация на ликьори и сладки в градчето, чието напевно име съдържа много “о”.
  • Модикабароково бижу под закрилата на ЮНЕСКО. Ще посетите и местна работилница за шоколад, който се приготвя по традиционна технология.
  • Лече и Отранто – след романтично-легендарните приказни пейзажи на Матера и Алберобело, тези 2 дестинации ще ви предложат едно класическо архитектурно-историческо преживяване като за учебник по история на изкуствата. Лече пази останки от римския, византийския и бароковия си период, а Отранто е още един от тези малки градове със средновековно излъчване, които ни карат да се пренесем в епохата на рицари и кръстоносци.

Препоръчане хотели: Acacia Resort 4*, Costa Verde 4*, Athena Resort 4*, Linbergh Sikania Resort and Spa 4*

Отстъпки за семейства: 

Ние от Азмара ценим семейството като институция, която е основна градивна единица на обществото и е отговорна като среда за развитие на силни и добросъвестни личности, с което допринася за цялостното благоденствие на нацията. В същото време осъзнаваме сложността, пред която са изправени много български семейства особено днес. Затова Ви предлагаме специални семейни отстъпки:

  • 60 лв – за семейства от 2-ма възрастни или родител с дете (при двама пътуващи заедно)
  • 100 лв – за семейства с 1 дете (3-ма пътуващи) 
  • 150 лв – за семейства с 2 деца (при 4-ма пътуващи)

Отстъпката важи при резервация на почивка в ТА “Азмара” ООД и се приспада от общаат цена при окончателното плащане. Очакваме ви!