Top
 

Сицилия

Почивки със самолет

Запознайте се с нашите предложения за почивка в Италия  – Сицилия 2024

Казват, че Северна Италия е различна от Южна. Толкова различна е Сицилия от Милано например. Кръстопът на цивилизации е едно определение за Сицилия, което не е далеч от истината, защото тук са акостирали в древността спасилите се от опустошителната Троянска война и са основали свои нови колонии. Търговските връзки на Сицилия с Елада и Северна Африка са оставили архитектурно наследсво, определящо облика на Южна Сицилия и до ден днешен. Други части на острова пък впечатляват със средновековната и барокова архитектура, а вулканът Етна допълва палитрата от забележителности с неповторими пейзажи.

  • Палермо и Монреале – тази екскурзия е класика за Сицилия и има защо. С нея ще видите впечатляващите исторически центрове на тези два главни града и най-вече катедралите, които спират дъха.
  • Етна и Таормина – романтиката на Таормина – аристократичен курорт, разположен на западното крайбрежие на острова съчетана със суровия пейзаж на все още действащия вулкан Етна – контрасти, които няма да ви оставят без емоции.
  • Модика – бароково бижу под закрилата на ЮНЕСКО. Ще посетите и местна работилница за шоколад, който се приготвя по традиционна технология.
  • Сиракуза и Ното – ако ще отсядате в южната част на острова задължително вземете тази екскурзия. Сиракуза е легендарен град от антчността – родното място на Архимед. Тук ще видите един от най-добре запазените дорийски храмове (на Аполон от 6 в.) и катедралата “Санта Лучия”, която пази шеметен шедьовър на Караваджо посветен на едноименната светица. Ще посетите и о-в Ортиджа (ЮНЕСКО). Ното пък е друг бароков град от списъка на ЮНЕСКО.
  • храмовете на Агридженто – родното място на Емпедокъл, където ще може да видите най-добре запазените руини на древногръцки храмове извън Гърция. Те стоят като свидетели за една епоха, когато човекът е приемал връзката с божественото за нещо естествено.

Препоръчане хотели: Acacia Resort 4*, Costa Verde 4*, Athena Resort 4*, Linbergh Sikania Resort and Spa 4*

Отстъпки за семейства: 

Ние от Азмара ценим семейството като институция, която е основна градивна единица на обществото и е отговорна като среда за развитие на силни и добросъвестни личности, с което допринася за цялостното благоденствие на обществото. В същото време осъзнаваме сложността, пред която са изправени много български семейства особено днес. Затова Ви предлагаме специални семейни отстъпки:

  • 60 лв – за семейства от 2-ма възрастни или родител с дете (при двама пътуващи заедно)
  • 100 лв – за семейства с 1 дете (3-ма пътуващи) 
  • 150 лв – за семейства с 2 деца (при 4-ма пътуващи)

Отстъпката важи при резервация на почивка в ТА “Азмара” ООД и се приспада от общаат цена при окончателното плащане. Очакваме ви!