Top
 

Сардиния

Почивки със самолет

Запознайте се с нашите предложения за почивка в Италия  – Сардиния 2023

Сардиния е част от Италия, но тя е и остров с много специфични природни и културни дадености. Има голям контраст между топ курортите, на Costa Smeralda (Изумрудения бряг) и вътрешността на острова, която е наситена с малки аграрни райони и мегалитни археологически забележителности. Историята на Сардиния е доста интересна. Тя е автономна територия, макар и в границите на Италия. Тук се откриват следи на една особена мегалитна цивилизация т.нар. Нураги (18-3 в. пр. н.е.). Името идва от едноименните структури наречени нураги, които са стотици във вътрешността на остров Сардиния. Те представляват цилиндрични каменни укрепления (кули-крепости), около които са се развивали древните селища. Тук се срещат и много други мегалитни структури като гробници и долмени. Произходът на тази цивилизация се свързва с инваьия от изток (възможна хипотеза е връзката им с мегалитната цивилизация по нашите земи и Мала Азия). Финикийците също създават градове и присъстват на територията на Сардиния. Дори името Сардена (сард, сарда, сарди) се свързва с лидийския град Сардис.

Ето кои допълнителни екскурзии може да предпримете, избирайки почивка в Сардиния:

  • Каляри и Баруминитози тур ще ви даде възможност да разгледате столицата на Сардиния, след което да посетите един от най-известните археологически обекти – Су Нураги в район Барумини. Останките на този древен град от бронзовата епоха са под закрилата на ЮНЕСКО.
  • о-в Корсика – тази целодневна екскурзия ще ви отведе на един от малко достъпните острови в Средиземно море – Корсика. Той се намира северно от Сардиния и наред със своето френско влияние очарова предимно с автентичен пейзаж – неповторими природни дадености – портокали, кактуси и малко заливчета. А любителите на старинна готическа и романска архитектура, ще се насладят нанеповторими мигове, оставащи за цял живот.
  • Коста Смералда препоръчваме тази екскурзия до Изумрудения бряг – хай-лайф крайбрежието на Сардиния за любопитните да видят куротът, който е предпочитано място за летен отдих на звезди отблизо и далеч.
  • архипелага Магдалена – тази островна група се намира североизточно от Сардиния, до където се стига с корабче от пристанището Палау. Ще прекарате един ден в прегръдките на морската шир, вглъбени в съзерцание на природните дадености, ще посетите 2 от островите и ще имате време за малко плаж.

Отстъпки за семейства: 

Ние от Азмара ценим семейството като институция, която е основна градивна единица на обществото и е отговорна като среда за развитие на силни и добросъвестни личности, с което допринася за цялостното благоденствие на нацията. В същото време осъзнаваме сложността, пред която са изправени много български семейства особено днес. Затова Ви предлагаме специални семейни отстъпки:

  • 60 лв – за семейства от 2-ма възрастни или родител с дете (при двама пътуващи заедно)
  • 100 лв – за семейства с 1 дете (3-ма пътуващи) 
  • 150 лв – за семейства с 2 деца (при 4-ма пътуващи)

Отстъпката важи при резервация на почивка в ТА “Азмара” ООД и се приспада от общаат цена при окончателното плащане. Очакваме ви!