Top
 

Германия – Романтичният път

Екскурзия с автобус

Германия – Романтичният път

1078 лв per person

Германия – Романтичният път

 9 дни / 8 нощувки

20.06. – 28.06.2020

Taзи автобусна екскурзия ще ви отведе в немските провинции Бавария Баден – Вюртемберг, където ще посетите малки населени места и средновековни градове, които са запазили автентичният си чар и архитектура, характерна за Средновековието, Ренесанса и Барока в тази част на Германия. Ако желате да си отърсите от напрежението на големите градове, мегаполиси, напрегнатото препускане между задачите и нямате нищо против да пътувате с автобус, тази екскурзия ще ви даде възможност за съзерцание на приказни пейзажи и потапяне в атмосферата на една отминала епоха, чиито достижения са живи и днес, за да ни напомнят че легендите не са само мит.

Ньордлинген, Романтичния път

Ньордлинген

София – Любляна (1н.) – Фюсен (1 н.)- замъците Нойщванщайн и Хоеншвангау / Вилдщайг, Ротенбух, Пайтин, Шонгау, ХоенфурхАугсбург (2н.) – Фрийдбер и Ландсберг на Лех / Райн, Донаувьорт, Харбург, Валерщайн – Ньордлинген / Динкелсбюл (1н.) –  Динкелсбюл, Фойхтванген, Шилингсфюрст, Ротенбург об дер Таубер – Вюрцбург (1н.) – Любляна / Кран (1н.)

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Транспорт: лицензиран автобус
Език: български
Дестинация: Германия
Бавария и Баден Вюртемберг
Дни и нощувки: 20.06.- 28.06.2020
9 дни, 8 нощувки

ЦЕНИ И ДАТИ:

”20.06.

Двойна стая със спалня / две отделни легла (не се гарантира):

1078 лв.


 

Дете до 11.99 г. с двама възрастни в дв. стая, на допълнително легло:

918 лв


Единична стая:

1398 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
УСЛУГИ СРЕЩУ ДОПЛАЩАНЕ:
 • входни такси за посещаваните обекти.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотел 2-3*

Хотели  2/3*

 • 2 нощувки в района на Любляна / Кран
 • 1 нощувка в района на Фюсен
 • 2 нощувки в района на Аугсбург
 • 1 нощувка в района на Ньордлинген / Динкенсбюл
 • 2 нощувки в района на Вюрцбург

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
 • Included
  Германия – Романтичният път
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София - Любляна
Отпътуване от София в 07.00 ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/Кран и настаняване в хотел. Нощувка.  
2
Ден 2: Любляна - Фюсен
Закуска. Заминаване за Германия. Следобед пристигане в района на гр. Фюсен  крайната южна точка на Романтичния път – най-популярния туристически маршрут в Германия с дължина около 370 км, включващ 28 села, малки и няколко по-големи града в западната част на Бавария между Фюсен и Вюрцбург. Разглеждане на Щайнгаден, Халблех, Швангау и Фюсенпаметника на принц Луитполд, базиликата и манастира „Св. Манг“ и др. Настаняване в хотел в района на Фюсен. Нощувка.
Füssen - Klosterkirche St. Mang2

Фюсен: църквата при манастита Св. Манг

3
Ден 3: Фюсен - замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау - Аугсбург
Закуска. Посещение на два от прочутите замъци, свързани с ексцентричния баварски крал Лудвиг II – Нойшванщайн и Хоеншвангау. Продължаване  на север по Романтичния  път и разглеждане на градчетата Вилдщайг, Ротенбух, Пайтинг,  Шонгау и Хоенфурх. Настаняване в хотел в района на Аугсбург. Нощувка.

замъка Нойшванщайн

4
Ден 4: Аугсбург - Фрийдберг и Ландсбург на Лех
Закуска. Туристическа програма в Аугсбург - третия по-големина град на Бавария, основан още от римляните при император Август – кметството и кулата Перлах, катедралата, бившата Епископска резиденция, къщата в която е роден Леополд Моцарт, бащата на прочутия композитор, къщата на Бертолт Брехт – голям немски драматург от началото на 20 в. и др. След обяд разглеждане на Фрийдберг и Ландсберг на Лех – Баварската порта, църквата „Възнесение Богородично“, старото кметство и др. Връщане в хотела. Нощувка.
Аугсбург

Аугсбург

 
5
Ден 5: Аугсбург - Ньордлинген
Закуска.  Посещение на Райн, Донаувьорт, Харбург, Валерщайн и Ньордлинген – един от малкото градове с изцяло запазена крепостна стена от 13 в с многобройни отбранителни кули и порти. Ще видите църквата „Св.Георг“ (от 90-метровата и кула се разкрива великолепна гледка към селището и околността), кметството (13 в) - най-старата каменна постройка в Ньордлинген, сградата на градския архив и др. Настаняване в хотел в района на Ньордлинген/Динкелсбюл.  Нощувка.  
6
Ден 6: Динкелсбюл - Вурцбюрг
Закуска. Посещение на Динкелсбюл катедралата „Св.Георг“, старото кметство, главния площад – „Марктплац“ и др., Следват Фойхтванген, Шилингсфюрст, Ротенбург об дер Таубер - кметството с 60-метровата кула, главната църква „Св.Якоб“, градските крепостни стени и кули и др. Настаняване в хотел в района на Вюрцбург. Нощувка.  
7
Ден 7: Посещение на още градчета в района на Аусбург
Закуска. Посещение на Креглинген, Рьотинген, Вайкерсхайм, Бад Мергентхайм, Лауда-Кьонихсхофен и Таубербишофсхайм. Връщане в хотела. Нощувка. Grünbachbrücke 02
8
Ден 8: Вюрцбург
Falkenhaus in Wurzburg 01

Къщата със сокола, Вюрцбург

Закуска. Туристическа програма във Вюрцбургкъщата със сокола, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р.Майн, катедралата „Св.Килиан“, епископската резиденция. Свободно време. Около обяд отпътуване за Словения. Вечерта настаняване в хотел в района на Любляна/Кран. Нощувка.
9
Ден 9: Любляна - София
Закуска. Заминаване за България. Късно вечерта пристигане в София.

TOUR LOCATION

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с луксозен автобус
 • 8 нощувки със закуски в хотели кат.2/3*  (2 в района на Любляна/Кран, 1 в района на Фюсен, 2 в района на Аугсбург, 1 в района на Ньордлинген/Динкелсбюл и  2 в района Вюрцбург)
 • Туристическа програма във Фюсен,  Аугсбург, Ландсберг на Лех, Динкелсбюл, Ньордлинген, Ротенбург, Вюрцбург, замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за посещаваните обекти.
 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30 Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация и сключване на договор за организирано пътуване.
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи:
 • Сърбия, Хърватия, Словения, Австрия, Унгария, Германия: пътува се с лична карта или паспорт;
 • за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
 • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
 • между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата. Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни. Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация. Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:  03700100002492/27.12.2019  на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43