Top
 

Екскурзия до Прага, Будапеща, Братислава и Виена с автобус

Екскурзия с автобус

Екскурзия до Прага, Будапеща, Братислава и Виена с автобус

461 лв per person

Екскурзия с автобус

Специална промоция за 20.08.2018 – 30% отстъпка за втори записан

Маршрут:

София – Будапеща – Прага – Аустерлиц – Братислава – Виена – София

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Автобусна екскурзия:
Екскурзия с автобус с нощни преходи
Дестинации:
Централна Европа: Будапеща (Унгария), Прага и Аустерлиц (Чехия), Братислава (Словакия), Виена (Австрия)
Дни и нощувки:
7 дни, 4 нощувки

ЦЕНИ И ДАТИ:

20.08.2018 г. ~ Виж цените ->

Отстъпки:

За всеки втори записан в една резервация: 30% 

 


Възрастен в двойна/ тройна стая: 

475 лв.


Единична стая:

615 лв.


Деца или младежи до 18 г. в една стая с 2-ма възрастни:

425 лв.

Деца или младежи до 18 г. в една стая с 1 възрастен:

445 лв.


02.09.2018 г. ~ Виж цените ->

Възрастен в двойна/ тройна стая: 

485 лв.


Единична стая:

625 лв.


Деца или младежи до 18 г. в една стая с 2-ма възрастни:

425 лв.

Деца или младежи до 18 г. в една стая с 1 възрастен:

445 лв.


18.09.2018 г. ~ Виж цените ->

Възрастен в двойна/ тройна стая: 

499 лв.


Единична стая:

639 лв.


Деца или младежи до 18 г. в една стая с 2-ма възрастни:

425 лв.

Деца или младежи до 18 г. в една стая с 1 възрастен:

445 лв.


10.12.2018 г. ~ Виж цените ->

Възрастен в двойна/ тройна стая: 

461 лв.


Единична стая:

597 лв.


Деца или младежи до 18 г. в една стая с 2-ма възрастни:

425 лв.

Деца или младежи до 18 г. в една стая с 1 възрастен:

445 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • допълнителна седалка в автобуса (ползване на двойна седалка от един турист) – 235 лв
 • разходка с корабче по Дунава в Будапеща – около 15 евро;
 • разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря в Прага – около 21 евро;
 • входна такса за замъка “Славков” – 240 чешки крони

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотел 3*

1 нощувка със закуска в хотел  3 или 2 звезди в Будапеща;

2 нощувка със закуска в хотел  3 или 2 звезди в Прага;

1 нощувка със закуска в хотел  3 или 2 звезди във Виена;

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
7 дни
 • Included
  Екскурзия до Прага, Будапеща, Братислава и Виена с автобус
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София - Будапеща
Отпътуване от София в 19:30 часа от Централна автогара, сектор "Паркинг". Качването в автобуса започва в 19 часа. Заминаване по маршрут София - Белград - Будапеща. Нощен преход.
2
Ден 2: Будапеща
Пристигане сутрина в Будапеща, след което следва панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши" с впечатляващите си фасади в нео-ренесансов стил, катедралата „Св. Стефан” построена през 19 в. в нео-класически стил, носеща името на първият унгарски крал Стефан I, обявен за светец. Тя се намира в Пеща. Следва хълма с двореца (понастоящем музей), Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”,която пленява с изящният си интериор, с елементи на романския и готически стил. Хълма „Гелерт“ с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента - импозантна сграда от 19 век, която доминира крайдунавския пейзаж на града. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.
3
Ден 3: Будапеща - Прага
Закуска. Разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 10:00 ч. - отпътуване за Прага. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.
4
Ден 4: Прага
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря (цената, която е около 21 EUR, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.
5
Ден 5: Прага - Братислава - Виена
Закуска. 08:00 ч. – отпътуване за замъка „Славков“ – бароковата перла на Моравия, разположен в градчето Славков край Бърно, по-известно със старото си немско име - Аустерлиц. Разглеждане на двореца, приютяващ зали, богато украсени със стенописи и стуко декорации, колекция от произведения на изкуството на фамилията Кауниц, залата на Рубенс с копия на картини на известния художник, историческата зала, в която е обявено примирието между Наполеон и австрийския император след края на легендарната битка при Аустерлиц (таксата за вход се заплаща на място – около 240 чешки крони). Около 13:30 ч. – отпътуване за Братислава. Двучасов престой в града с пешеходна разходка: Старe место, Катедралата (отвън). Отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане във Виена. Настаняване в хотел. Нощувка. Забележка: при екскурзията с дата на отпътуване 10.12.2018 не се гледа замъка „Славков“, защото денят е по-къс и е добре да има повече време в Братислава и да остане възможност за разходка по коледните базари на града.
6
Ден 6: Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод: двореца „Белведере“ (отвън), Ринга - Операта, двореца „Хофбург“ (отвън), паметника на Мария Терезия, Парламента, Кметството, Университета, Нашмарк, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, къщата на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на Виена – двореца „Хофбург“ (отвън), Площада на героите, ул. „Грабен”, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, „Кертнерщрасе”. След обяд – свободно време. Вечерта – отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.
7
Ден 7: Виена - София
Пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”, около обяд.

TOUR LOCATION

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема);
 • 1 нощувка със закуска в хотел  2 или 3 звезди  в Будапеща;
 • 2 нощувки със закуски в хотел2 или 3 звезди  в Прага;
 • 1 нощувка със закуска в хотел  2 или 3 звезди  във Виена;
 • Панорамна и пешеходна  обиколка на Виена с екскурзовод;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод;
 • Панорамна обиколка на Прага с екскурзовод;
 • Водач-придружител от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разходка с панорамно корабче по р. Дунав в Будапеща
 • Вечерна разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря в Прага
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Медицинска застраховка - 2 лв. на ден.
 
Условия за плащане: Записването се извършва срещу заплащане в размер на 100% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Такса прекратяване:
 • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ. Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема. Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране. Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. Препоръчва се сумата, която предвиждате да изхарчите в Чехия (в чешки крони) и в Унгаия ( в унгарски форинти), да си осигурите предварително в България.