Top
 

Израел и Йордания пролет 2020 7 нощ. с Ейлат и Акаба

Екскурзия със самолет

Израел и Йордания пролет 2020 7 нощ. с Ейлат и Акаба

2150 лв per person

Израел и Йордания пролет 2020 – с Ейлат и Акаба

26.03. – 02.04.2020г. 

30.04. – 07.05.2020г. 

полети с България еър

Самолетна прорама до Светите земи с посещение на Ейлат (Червено море), Акаба и Масада,

плюс включен обяд в Петра, разходка по Галилейското езеро и посещение на Кибуц

Места и забележителности включени в програмата:

 • Библейски:
  • Йерусалим (ден 6 и 7 от програмата),
  • Назарет (градът, в който Иисус живее с родитлите си след завръщането от Египет)
  • Капернаум (на Галилейското езеро, родно място на светите апостоли Андрей и Петър)
  • Табха (мястото на преумножаването на 5-те хляба и 2-те риби)
  • планината на Блаженствата (мястото, където предполагаемо Иисус е казал известната проповед)
  • планината Небо (мястото, на което Мойсей се изкачва и за пръв път вижда Обетованата земя)
  • Витлеем (градът, в който Иисус се ражда според пророчеството)
  • Петра (свързва се мястото в Библията наречено Села, където Мойсей прави чудо с жезъла си, с който удря една скала/канара и от нея потича вода)
  • Каср-ал-Яхуд (на река Йордан, където предполагаемо е мястото на кръщението на Иисус от Йоан Кръстител)
  • Кесария (столицата на римската провинция Юдея)
  • Йерихон (един от най-древните градове в Палестина, известен е в Стария завет с обсадата от войните на Исус Навиев, когато израелтяните влизат в Обетованата земя, където след 7 дни обикаляне около града начело със свещенниците, свирещи на рогове, той бива превзет)
 • други места, част от тях също споменати в Библейското писание:
  • Аман (столицата на Йордания)
  • Ейлат (най-известният израелски курорт на Червено море)
  • Джераш (древен римски град, част от т.нар. Десетоградие)
  • Мадаба (древен град от Набатейското царство, който е известен с развитието на майсторството в изработката на мозайки; тук е запазена една от най-големите подови мозайки от ерата на Византия, изобразяваща карта на Светите земи)
  • Масада (стара крепост от времето на Ирод, потроена на възвишение в Еврейската пустиня)
  • Монреал или Шобак (замък на крсътоносците – рицари тамплиери построен по поклонническия път за Йерусалим)

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Самолетна екскурзия:
полети с Бългрия еър
Дестинация:
Близкия изток: Израел и Йордания
Дни и нощувки:
8 дни, 7 нощувки

ЦЕНИ И ДАТИ:

24.10. 2019г. – 31.10.2019г. ~ виж цените

Няма места!

Човек в двойна стая:

 2150 лв.


Единична стая:

 2478 лв.


1 дете от 2-12 год.  настанено с двама възрастни на допълнително легло:

 1925 лв.

Допълнителни услуги:

 Допълнителни екскурзии по желание:

 • нощен тур на Йерусалим25 евро на човек

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотели 3/4*

Примерни хотели по програмата.

В района на Тел Авив: хотел Margoa 3* в Нетания или в Тел Авив хотел Deborah 3*

Хотел Dona Gracia & Museum 4* в Тиберия

Хотелът се намира в центъра на града и пресъздава атмосферата на 16 в. в интериора си. Стаите разполагат със съвременни удобства и интернет достъп, закуската е на бюфет.

 

 

 

 

 

 

Хотел Paradise 3* във Витлеем

Хотел Paradise 3* се намира недалеч от входа към стария град и базиликата Рождество Христово във Витлеем.

Стаите са обзаведени със съвременни удобства. В общите части на хотела има интернет достъп.

Хотел Rojina 4*  в Аман

Стаите разполагат с безплатен интернет, сателитна и кабелна телевизия, сейф, кана за кафе/чай, приспособления за гладене, сешоар, климатик, директен телефон.

Хотелът е разположен в центъра.

Хотел La Maison 4* в Петра

Хотелът е изискан и е разположен близо до входа към Петра. Стаите разполагат с безплатен интернет, климатик, кабелна телевизия, мини бар и сейф.

City Tower hotel в Акаба

Модерен хотел, разположен на крайбрежието на Акаба.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
8 дни / 7 нощувки
 • Included
  Израел и Йордания пролет 2020 7 нощ. с Ейлат и Акаба
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София – летище Бен Гурион – Тел Авив – Нетания
Среща на летището в 16:00 часа. Полет София – Тел Авив – излита в 18:00 и каца в 20:30 на летище  Бен Гурион (Тел Авив). Отпътуване за Нетания. Вечеря. Нощувка.  Хотел Margoa 3* или подобен.  
2
Ден 2: Назарет – Йордан – Табха - Капернаум - Тиберия
Отпътуване  за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Иисус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Иисус е нахранил петте хиляди човека); посещение на Кибуц; следва планината на Блаженството, където Иисус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Иисус. Разходка с корабче по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

Галилейското езеро

3
Ден 3: Тиберия - Джераш – Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен през гръко-римската епоха като Герашу или Гераса. Тогава той става част от т.нар. Декаполис или Десетоградие, които са 10 големи града от римските провинции Сирия и Арабия Петреа, в които се развива гръко-римското икономическо и културно влияние в района. Градът е систематично проучван и защитен от ЮНЕСКО. Добре запазени за голям овалн форум, заобиколен от финна колонада, множество коринтски колони, нимфеум, хиподрум, тетрафилон, арка на Адриан, ранно християнски църкви и др. Oval plaza in Jerash Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман (също част от Десеторадието, с древното си име - Филаделфия- панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.
4
Ден 4: Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан.На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.
5
Ден 5: Петра
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (“Долината на Мойсей”). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра (“камък” на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
6
Ден 6: Акаба – Ейлат – Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща  подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим.  Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване  в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
Jerusalem Church of all nations BW 7

Църквата на всички нации, до Гетсиманската градина

7
Ден 7: Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос.

Станции по пътя на Кръста Годподен - Пътя на страданието

Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8
Ден 8: Витлеем - Лод - Бен Гурион – София
Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма  в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 19:30 ч. Кацане в София в 22:20.

TOUR LOCATION

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър
 • Летищни такси
 • Гранични такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3/4*:
  • 1 в Нетаня (Margoa 3 * - или подобен или Deborah 3* в Тел Авив)
  • 1 в района на Тиберия (Dona Grazia 3*  или подобен)
  • 1 в Аман (хотел Rojina 4* / или подобен)
  • 1 в района на Петра ( La Maison 4* или подобен)
  • 1 в Акаба ( City Tower hotel 4* или подобен
  • 2 във Витлеем- (хотел Paradise 4* или подобен)
 • Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
 • Екскурзия до Петра
 • входна такса за древният град Петра
 • туристическа обиколка в Джераш
 • панорамна обиколка на Аман
 • туристическа обиколка на Йерусалим
 • посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия
 • 1 обяд в Петра – НОВО!!!
 • посещение на Кибуц – НОВО!!!
 • Разходка с корабче по Галилейското езеро – НОВО!!!
 • Водач на групата от България
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Групова виза за кралство Йордания
 • Медицинска застраховка - Модиал Асистанс с покритие 10 000 евро
 • Саунд система със слушалки по време на туровете
 • сертификат за хаджийство
 • 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден
Пакетните цени не включват:
 • входна такса за Масада около 20-25$ ( цената е променлива и се влияе от броя на туристите)
 • разходи от личен характер
 • такса обслужване - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
 • застраховка „Отмяна на пътуване“
 • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
 • Нощен тур на Йерусалим – 25 евро

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт,
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители,
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит в размер на 700 лв при резервация;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;
 • копие от международен паспорт.
Полетна информация:
№ на полет Ден   излита   каца
FB 571 четвъртък София 18.00 ч. Тел Авив 20.30 ч.
FB 572 четвъртък Тел Авив 21.20 ч. София 23.55 ч.
Срокове за анулации и неустойки: - при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; - между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; - между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията; - между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията; - при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията. Допълнителна информация:
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“ - застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
 • Офертата важи при минимум 30 туриста.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
Забележки:   Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.68 лв.! Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.