Top
 

Ирландия – зеленият остров на келтите и Св. Патрик с Белфаст

Екскурзия със самолет

Ирландия – зеленият остров на келтите и Св. Патрик с Белфаст

1780 лв per person

Самолетна екскурзия до Ирландия 

Специалната Ирландия – зеленият остров на келтите и Св. Патрик* с Белфаст

*Travel to find yourself 

28.03. – 04.04.2020

От Дъблин до Корк, от Дингъл до Голуей, от  Конемара до Белфаст …това едноседмично пътешествие в Ейре и Северна Ирландия ще ви преведе през времето и пространстото на Зеленият остров, наричан в древността “Храмът на залязващото Слънце” – последната суша преди Атлантика, както ни свидетелства лейди Уайт – майката на Оскар Уайлд. 

Следите на изтънчените първи заселници на острова, които според много историци произхождат от бреговете на Мала Азия и Балканите и все още могат да бъдат открити в своеобразната история и характер на тази земя и нация.  Това пътешествие ще ви даде възможност да се докоснете до многобразието на историята, мистиката и характера на Ирландия и ирландците вчера и днес.

Ирландия - зеленият остров на келтитеАкценти по програмата:

 • директен полет до Дъблин с авиокомпания Райън еър с вкл. малък салонен багаж.
 • 7 нощувки в хотели 3/4* с вкл. закуска: 2 нощувки в Дъблин на отиване, 1 в Корк, 1 в Трали, 1 в Голуей, 1 в Арма и 1 в Дъблин навръщане.
 • туристическа програма в Дъблин с местен екскурзовод
 • хълмът Тара и монашеското селище на Св. Кевин от 6 век в Глендалоу, Уиклоу  (целодневна екскурзия по желание с/у доплащане и заявка от България)
 • пешеходна разходка в Килкени – разглеждане на средновековния град в сърцето на Ирландия, в провинция Линстър.
 • посещение на Скалата Кашел (Rock of Cashel)- останки от старинен замък на върха на красив зелен хълм в Мънстър, който е с легендарен статут на върховно място за среща местните крале и е свързан със Св. Патрик.
 • разглеждане с екурзовод на Макрос хаус (Muckross house)(с вкл. вх. такса)– имение от 18 в. във Викториански стил, национален парк Киларни
 • посещение на Галарус оратори – и др. ранно-християнски обект на п-в Дингъл
 • посещение на клифовете на Мохер (Cliffs of Moher) (с вкл. вх. такса) – световно-известен природен феномен на западния бряг на Атлантика
 • Голуей – най-големия град в Западна Ирландия
 • посещение на абатството Кайлмор (Kylemore abbey)(с вкл. вх. такса) – бенедектинско абатство в сградата на замък от 18 век с добре запазени викториански градини в Западна Ирландия, провинция Конемарa
 • туристическа програма с местен екскурзовод в Белфаст 
 • лицензиран туристически автобус през цялото време на обиколката в Ирландия
 • летищтни трансфери
 • водач-екскурзовод на групата от България

Ирландия е страна с уникална природа, където зеленото на хълмовете граничи с величието на скалите, потопени в морето. Красота, която носи белезите на ирландския характер – суров, но благороден. Ирландия неслучайно въпреки съседството си с Британия винаги се е стремяла към независимост от английската корона, а столетия преди това е била незавладяна дори от Рим. Келтите или още гали, както някои са  наричали са поддържали тесни връзки със своите сънародници от континентална Европа. Затова ирландците и до днес се определят като европейци, защото те са такива по произход и дух. И днес младата, по възрастов признак ирландска нация, с динамично развиваща се икономика има с какво да допринесе за Обединена Европа и е пазител на ценности, реликви, мъдрост и духовен заряд, които да вдъхновят пътешественика и да оставят трайни спомени в съзнанието му.

*Travel to find yourself  – екскурзията е част от специалната селекция пътувания, предлагани от екипа на Azmarra, които имат за цел да ви запознаят с места, имащи пряка връзка с древните ни предци, да видите понякога малко познати, но значими обекти, да се запознаете с нови исторически факти, да имате нов прочит на вече известни места, истории и легенди, да се насладите на красотата и изяществото на природа, архитектура и изкуство с непреходна стойност… която да пренесете в собствения си свят. Очаквайте новите ни предложения!

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Транспорт: самолет, директни полети на Ryan air
Език: български, хотели 3-4*
Дестинация: Ирландия: Дъблин, долината на Бойн, графство Уиклоу, Килкени, Корк, Киларни, п-в Дингъл, Голуей, Лондондери, Белфаст,
пролет, лято 2019
Дни и нощувки:
8 дни, 7 нощувки

ЦЕНИ И ДАТИ:

11.07. - 18.07.2019 г. ~ виж цените ->

Редовна цена! В цената са вкл. входните такси за посещаваните обекти!

Настаняване на база нощувка със закуска в хотели 3/4 звезди с добра локация / репутация!

Двойна стая със спалня / две отделни легла (не се гарантира):

1820 лв.


Цена за 3-ти възрастен в двойна стая :

1690 лв.


Дете до 11.99 г. с двама възрастни в дв. стая, на допълнително легло:

1434 лв.


Единична стая:

2380 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
УСЛУГИ СРЕЩУ ДОПЛАЩАНЕ:
 • посещение на библиотеката на колежа Тринити с експозицията на Книгта на Келс, при мин. 10 записани туристи – 11 евро за възрастни / за деца под 12 г. безплатно.(заявява се и се заплаща предварително от България)
 • посещение на Пивоварната на Гинес – 23 евро (заявява се и се заплаща предварително от България)
 • еднодневна екскурзия до хълмът Тара, монашеското селище на Св. Кевин в графство Уиклоу  при минимум 15 записани туристи – цена 107 лв за върастен и 77 лв за дете до 12 г. (заявява се и се заплаща предварително от България)
 • чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – 159 лв

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотели 3-4*

Изборът на хотелите е съобразен не само с цената, но и с разположението, качеството на предлаганите удобства и отзиви от клиенти. В Дъблин, Корк и Арма хотелите са с централно разположение. Настаняването е на база нощувка със закуска. Всеки един хотел разполага с ресторант, където клиентите могат да вечерят по свое усмотрение. В Дъблин през първите 2 нощувки, в Корк на третата вечер и в Арма на шестата вечер туристите могат да вечерят и навън, поради централното разпложение на хотелите. Хотелите в Трали (на 1 км от центъра) и Голуей, съответно 4 и 5 нощувка от тура са извън населените места. Последната нощувка в Дъблин е в хотел в предградията, по-близо до летището.

Хотели  3/4*

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
8 дни / 7 нощувки от 11.07.2019
 • Included
  Ирландия – зеленият остров на келтите и Св. Патрик с Белфаст
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София - Дъблин
Среща на летище София / Терминал 1 с водача на групата в 04:30ч.  за полет с АК "Rayan air" до Дъблин в 06:05 ч. Пристигане на летището в Дъблин в 08:05 ч.  Трансфер до центъра на града и панорамна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод  - Тринити колидж, основан от кралица Елизабет през 1592г., в чиято библиотека се съхранява може би най-известният ирландски средновековен ръкопис - Книгата на Келс, паркът Сейнт Стивънс Грийн, площад Мерион, Дъблинският замък и затвора, мостът O'Kонъл, катедралата Christ Church Cathedral. Настаняване в хотела.
Дъблин и реката Лифи

Дъблин и реката Лифи

Тринити колидж в Дъблин - библиотека

Библиотеката на колежа Тринити (Света Троица)

След обяд свободно време за посещение на Националният археологически музей  (вход свободен), на Библиотеката на колежа Тринити, където се помещава експозицията на Книгата на Келс (не включва вход 11 евро при мин. 10 туристи, заявява се предварително), накрая разходката завършва при старата пивоварна на Гинес, една от най-големите атракции на Дъблин ( не вкл. входна такса от 23 евро, заявява се предварително). Нощувка. 
2
Ден 2: Дъблин - хълмът Тара - манастирът на Св. Кевин в Уиклоу - Дъблин - 194 км
Закуска. Свободно време в Дъблин за самостоятелно посещение на различни обекти, разходка и шопинг или екскурзия по желание: целодневна екскурзия до хълмът Тара и монашеското селище Глендалоу в планината Уиклоу
Камъкът на Съдбата - Хълмът Тара в Ирландия

Камъкът на Съдбата - Хълмът Тара в Ирландия

Екскурзията включва транспорт с лицензиран автобус и посещение на хълмът Тара - легендарно място, където са се правели срещите на кралете на отделните кланове или родове в Ирландия, почита се с особен статут на седалище на Велкият Крал на Ирландия още от митологичните времена на Туатха де Дананг. (Великият Крал се е избирал измежду кралете на отделните области и думата му е била почитана от всички иначе независими владетели). Понастоящем археологическият комплекс в долината на р. Бойн съдържа няколко древни монумента, сред които Камъкът на съдбата или Говорещият камък.  Следоебд разглеждане на един от наъ-известните ранно-християнски обекти в Ирландия свързан с името на Св. Кевин. Монашеското селище Глендалоу е било основано от Св. Кевин през 6 век,  в красива падина между две езера в планинския район малко по на юг от Дъблин. Могат да се видят добре запазена кръгла кула, останки от две каменни църкви и инкрустирани каменни кръстове в монашеското гробище, както и музейна сбирка. Красотата на пейзажа е едно от доказателствата защо наричат Ирландия "смарагдовия остров".
Манастирът на Св. Кевин

Манастирът на Св. Кевин, Гледалоу, графство Уиклоу

Екскурзоводско обслужване на български и на английски с превод на български. Връщане обратно в хотела в Дъблин. Нощувка.
3
Ден 3: Дъблин - Килкени - Скалата Кашел - Корк - 328 км
Закуска. Отпътуване за средновековният град Килкени. Разположен в едноименното графство в провиция Линстър в югоизточна Ирландия, Килкени е известен с добре запазената си средновековна архитектура. Пешеходна разходка в центъра на Килкени с местен екскурзовод: Англо-нормандски замък от 12 век, реставриран в състоянието си от 19 век (отвън), готическата катедрала Св. Канис от 13 век,  католическата катедрала изградена по проект на Уилям Бътлър през 19 век за католическия диоцез в града и двете в стил ранна английска готика, Черното абатсво (манастир, основан през 13 век от католически монаси от Доминиканският орден, известни още като "черните монаси"), което е свързано с превратната история на Ирландия в религиозен и политически аспект.
Kilkenny St Canice Cathedral SW 2007 08 28

Катедралата Свети Канис в Килкени

Отпътуване за Rock of Cashel (Скалата Кашел). Впечатляващите добре запазени руини от стар замък с кръгла кула и романски параклис на върха на зелен хълм в Типерари са известни още като скалата на Св. Патрик, където легендарният светец покръстил в Христовата вяра местния владетел на Мънстър през 5 век. Хълмът от стари времена бил седалище на краля на провинция Мънстър, а тук през 5 век живял и проповядвал Свети Патрик. Rok of Cashel, Скалата КашелОтпътуване за Корк и настаняване в хотела в Корк вечерта. Нощувка.
4
Ден 4: Корк - Киларни - п-в Дингъл - Трали 231 км
Закуска. Отпътуване за национален парк Киларни в областта Кери в югозападна Ирландия, където ще посетим Muckross house (вкл. в цената).  Muckross house and Gardens е добре запазено, превърнато в музей имение от 19 век, на малък полуостров между езерата Макрос и Лох Лийн в национален парк Киларни. Имението е дарено от собствениците му на свободна Ирладния през 1932  година, за да стане първият национален парк в Република Ирландия. Проектирано е от английския архитект Уилям Бърн и изградено през втората половина на 19 век за англо-ирландско благородническо семейство, в стил Тюдор. През 1861 г. тук отседнала на визитата си в Ирландия, английската кралица Елизабет Първа. Турът ще ни преведе през част от стаите на имението, обзаведени във викториански стил, ще имаме възможност да обядваме (не е вкл. в цената) и да се насладим на красивите градини. След обяд отпътуваме за полуостров Дингъл, отново в югозападна Ирландия, на която е посветен този ден, за да разгледаме три обекта от ерата на ранното християнство, които от дистанцията на времето ще ни позволят да надзърнем в света на вярата на старите ирландци и келти. Ще видим Gallarus Oratory - каменен параклис, изграден по метода на сухото строителство, който наподобява обърната лодка и единствената по рода си запазена структура, поради което хипотезите за името и произхода и са няколко на брой (входната такса се заплаща на место). В радиус от 10-15 км ще посетим още два обекта - Kilmakedar church - ранно-романска църква от 12 век, чиито останки и структура са все още добре запазени. В дворът ще видим уникалните и рядко срещани "слънчев кръст" и камък с огам. Огам е руническа писменост, измислена от келтските монаси и използвана от 1 до 9 век за записване основно на надгробни камъни и други кратки съобщения на местния келтско-ирландски език, които да не могат да бъдат разчетени от владеещите латински, както и от непосветените. Последният обект, който ще видим днес е Riask - останки (основи) на монашеско поселище от ранното средновековие, където се виждат добре оформени местата на монашеските каменни хижи (кошерообразни структури от дялани камъни). Особен интерес представлява каменната плоча, украсена със стилизирани спираловидни образи и "цветен кръст", които имат паралел както с местните неолитни надписи, така и с артефакти от Балканите. Отпътуване за Трали. Настаняване в хотела. Нощувка.
5
Ден 5: Трали - Скалите Мохер - Голуей - 260 км
Закуска. Отпътуване за скалите или клифовете на Мохер - за да видим най-известната природна забележителност на западния атлантически бряг на Ирландия (включена в цената входна такса). Разположени на най-югозападният край на регион Бърън в графство Клеър, клифовете впечатляват със своя размер и величествен характер, превръщайки се в едно от най-посещаваните места в Ирландия, част от Wild Atlantic Way.  В най-южната си точка те се извисяват на 114 метра над океана, а 8 км по на север достигат максималната си височина от 218 метра. Съставът на скалите се състои от глинести шисти и пясъчници на възраст до 300 милиона години, през лятото тук пребивават над 20 вида морски птици, а от морските животни се наблюдават тюлени, морски свине, делфини, малки остроглави китове и други. От скалите се открива прекрасна панорамна гледка към океана и островите Арън в залива Голуей. Посещението става по специално изграден обезопасен туристически маршрут и се минава през най-високата точка. Cliffs of MoherСлед обед, отпътуване за Голуей. Пристигане в Голуей, провинция Конахт. Свободно време за разходка в най-големият град на западният бряг на Ирландия и 6-ти по население в страната. Голуей и заобикалящата го провинция, вкл. Конемара и островите Арън са известни като едно от местата с най-голям процент на местни ирландци  говорещи традиционния гелски език или т.нар. ГелтахтТова са местни общности, където предимно се използва гелския език в ежедневието. За графство Голуей това са 20% от общото население. С наследството на голям търговски и морски център, Голуей днес е популярен като средище на поети, музиканти и хора на изкуството.
6
Ден 6: Голуей - абатсво Кайлмор - Арма - 360 км
Закуска. Отпътуване за абатството Кайлмор (Кylemore abbey), Конемара, графство Голуей (входната такса е вкл. в цената). Kylemore abbey e бенедектински женски манастир, основан през 1920 г., който се помещава в сградата на замъка Кайлмор, построен от заможен Лондонски лекар Митчел Хенри и жена му през 1867 г. по английски образец. През 1903 г. имота бива продаден на херцога и херцогинята на Манчестър, които живеят в него за няколко години, но са принудени да го продадат поради дългове от хазарт. Така превратната история довежда тук монахините от Бенедектинския орден от белгийския град Ипер, които трябвало да напуснат своят дом, разрушен от тежките боеве, които се водели там през Първата световна война и бомбандировките. Те били спасени от войнци от ирлански баталъон, купили замъка и преместили своя манастир в Ирландия. Повече от столетие сестрите развивали католическо женско училище, където се обучавали момичета от региона. През 2010 г., училището е прекратило дейността си. Днес манастира се издържа от други образователни дейности и туризъм. В рамките на имението могат да се видят красиви викториански градини, нео-готическа катедрала, построена в памет на съпругата на първия собственик Маргарет Хенри, която е погребана тук. След разходката ще имаме време за обяд (не е вкл. в цената), преди да се отправим към Северна Ирландия. Отпътуване за Aрма. Арма е малък град в Северна Ирландия, столица на едноименното графство, който е известен като църковната столица на Ирландия, тъй като тук се намират седалищата на двете основни християнски църкви - католическата (с по-стари традиции) и протестанската англиканска църква (разпространила влиянието си основно сред заселниците от Англия и Шотландия и техните наследници след Реформацията). Свободно време. Нощувка.  
7
Ден 7: Арма - Белфаст - Дъблин 235 км
Закуска. Отпътуване от Арма за Белфаст. Туристическа програма с местен екскурзовод в БелфастБелфаст е вторият по големина град в Ирландия, столицата на Северна Ирландия и седалище на Северно-ирландския парламент. Още от старо време Белфаст е основен и голям пристанищен град, а през индустриалната революция той е наричан шеговито "Лено-пол" (градът на лена) като основен център на производтвото на ленени изделия, въжета и обработка на тютюн. Близостта му до Шотландия го прави естествено място на съсредоточие на Британски заселници още от Средновековието. Цялата провинция Ълстър е про-британски и роялистки настроена и тук е най-голям процентът на населението с британски произход, затова при Войната за независимост тя се определя срещу общото движение за независимост от Обединеното Кралство и остава под анлийско владичество и до днес. Пешеходна разходка в центъра на Белфаст с местен екскурзовод - площад Донегъл, сградата на Кметството (City Hall), пристанището, мемориала на Титаник, квартала на прозиводителите на лен и памук, посещение на катедралата Света Ана. Панорамна автобусна обиколка из т.нар. "sectarian quarters" или кварталите, в които живеят крайните националисти и крайните роялисти. Беседа относно политическите и етнически противоречия довели до "Тhe Troubles" или Северно-ирландксия конфликт продължил от края на 60-те години на миналия век до 1998 г. Свободно време за разходка в Ботаническите градини и националния исторически музей на Северна Ирландия (Ulster Museum), разположени в южната част на Белфаст. Отпътуване за Дъблин. Настаняване в хотела в Дъблин вечерта. Нощувка. RoyalAvenueBelfast
8
Ден 8: Дъблин - София
Рано сутринта трнафер до летището в Дъблин за полет с АК "Райън еър" до летище София в 08:35. Пристигане на летище София в 14:15.

TOUR LOCATION

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София –Дъблин– София с редовен полет на авиокомпания  Райън Еър и включени летищни такси и ръчен багаж 
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3-4* - (2 в Дъблин на отиване- The Castle hotel 3* или подобен, 1 в Корк - Jurrys Inn Cork 4* или подобен, 1  в Трали -  Medowlands hotel  4* или подобен, 1 в Голуей - Connemara Coast hotel 4*или подобен, 1 в Лондондери (Дери) -   Maldron hotel 4*или подобен (за дата 21.05.2019) и 1 в Арма - Armagh City Hotel 4* или подобен (за дата 11.07.2019), 1 в Дъблин на връщане - The Bonnington 3* или подобен )
 • Автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата
 • Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Туристическа програма с местен екскурзовод в Дъблин, Дери (21.05.2019) или Белфаст (11.07.2019),
 • Посещение на Muckross house (с вкл. входна такса и екскурзоводска беседа)
 • Посещение на монашеското село Глендалоу в планината Уиклоу с манастира на Св. Кевин (с вкл. входна такса и екскурзоводска беседа)
 • Посещение на Скалите Мохер (с вкл. входна такса)
 • Пешеходна разходка в Килкени
 • посещение на Скалата Кашел, абатство Кайлмор (с вкл. входни такси)
 • посещение на ранно-християнски обекти на полуостров Дингъл
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - 159 лв
 • разходи от личен характер
 • входни такси за посещаваните обекти извън изрично посочените в програмата
 • посещение на библиотеката на колежа Тринити с експозицията на Книгта на Келс, при мин. 10 записани туристи – 11 евро за възрастни / за деца под 12 г. безплатно (заявява се и се заплаща предварително от България)
 • посещение на Пивоварната на Гинес - 23 евро (заявява се и се заплаща предварително от България)
 • еднодневна екскурзия до хълмът Тара, комплекс Bru na Boine ЮНЕСКО (Кnowth) и Monasterboice при минимум 15 записани туристи - цена 107 лв за върастен и 77 лв за дете до 12 г. (заявява се и се заплаща предварително от България)
 • бакшиши за местните екскурзоводи (3-5 евро за съответните дни, заплащат се задължително на място)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 25 Срок за уведомяване за ненабран минимум: 10 дни преди датата на отпътуване. В случай, че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Пътуването може да се осъществи и при минимум 18 записани туристи, с доплащане от 50 евро на турист, при желание от страна на записалите се туристи и недостигнат минимален брой от 25 човека. Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит в размер на 500 лв при резервация и сключване на договор за организирано пътуване.
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи:
 • Ирландия: пътува се с лична карта или паспорт;
 • Северна Ирландия: препоръчва се паспорт с оглед Брекзит. Ще актуализираме информацията свовременно.
 • за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
 • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
 • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата. Възможна е промяна на полетното разписание от страна на авиокомпанията. Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офиса ни. Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация. Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:  7500180000301/12.07.2018 , със срок на валидност до 06.08.2019г. на "Групама Застраховане"  ЕАД, гр.София, бул. "Цариградско шосе" 47А.