Top
 

Магията на Андалусия – Севиля, Кордоба, Гранада, Кадиз, Ронда, Малага

Екскурзия със самолет

Магията на Андалусия – Севиля, Кордоба, Гранада, Кадиз, Ронда, Малага

1699 лв per person

Самолетна екскурзия до Андалусия

16.05. – 23.05.2020

17.10. – 24.10.2020 

Андалусия е място с необикновен заряд, което привлича с очарователната смесица на християнска и арабска архитектура, претворени, всяка по свой начин, в местен оригинален стил. Харизмата и съдбата на този район винаги е било и си остава морето – Средиземно море и Атлантика, които превръщат Испания и Португалия през средните векове в ‘края на света’ – от гледна точка на Европа и във ‘врата към новите земи’, от които към Европа се стичат богатсва, храни, екзотични напитки подправки и прочие, а те пък от своя страна биват “закавсени” с Европейските език и култура. 

Освен традиционните перли на Андалусия като Севиля, Кордоба, Гранада, ще имате възможност да посетите и места като Кадиз, Медина Азахара и Вехер де ла Фронтера, които ще допълнят и обоготят преживяванията ви в тази “гореща” част на Испания.

 

Маршрут: Малага – Марбея – Гибралтар – Вехер де ла Фронтера – Кадис – Севиля – Медина Азахара – Кордоба – Гранада – Ронда

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Самолетна екскурзия:
полети от София и Варна; Български език
Дестинация:
Андалусия, Испания
Дни и нощувки:
8 дни, 7 нощувки / 16.05. - 23.05.2020, 17.10. - 24.10.2020

ЦЕНИ И ДАТИ:

16.05. 2020г. или 17.10.2020г. - полет от София ~ виж цените

Човек в двойна стая:

 1699 лв.


Единична стая:

 2069 лв.


3-ти възрастен в двойна стая:

на запитване


1 дете от 2-12 год.  настанено с двама възрастни:

на запитване

16.05. 2020г. или 17.10.2020г. - полет от Варна ~ виж цените

Човек в двойна стая:

 1789 лв.


Единична стая:

 2169 лв.


3-ти възрастен в двойна стая:

на запитване


1 дете от 2-12 год.  настанено с двама възрастни:

на запитване

Допълнителни услуги:

 Допълнителни услуги:

 • Доплащане за 1-ви ред в автобуса, зад шофьора  – 30 евро/ 59 лв на човек
 • Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек

 • Фламенко шоу – 35 евро / 68 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.
 • Посещение на Ронда – 55 евро / 108 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.
 • Посещение на Скалата Гибралтар – 33 евро / 65 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
 • Included
  Магията на Андалусия – Севиля, Кордоба, Гранада, Кадиз, Ронда, Малага
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: Полет от София за Малага с полет на България еър или полет от Варна през Истанбул за Малага с Турски авиолинии
За полет от София: Среща на летище София. В 17:55 полет от София за Малага на авиокомпания България еър. Каца в Малага в 20:45. или За полет от Варна: Отпътуване през ноща в 03:50 от Варна за Истанбул, кацане в Истанбул в 04:50. В 08:20 излитане от Истанбул за Малага с Турски авиолинии. Кацане в Испания в 12:05. Посрещане на летището от местния партньор и панорамна обиколка на Малага. Отпътуване за хотела в Коста дел Сол. Настаняване в хотел Kristal 3* в курорта Торемолинос (или подобен).  
2
Ден 2: Марбея - Гибралтар
Закуска. Старт на пътуването с луксозен автобус към Марбея или Марбела, наричана перлата на Коста дел Сол. 320 слънечви дни през година, средна температура от 19 градуса, бизостта на планината Сиера Бланка и протока Гибралтар, световно-известно яхтено пристанище и чаровен стар град – всичко това прави Марбеля едно от най-впечатляващите места в Андалусия и по крайбрежието. Предпочитано място за бизнес и почивка на арабските петролни шейхове, особено на покойния саудитски крал Фахд,  Марбея става известна и с корупционните скандали и машинации на кметовете, които я управляват в недалечно минало, преди около 10 години. За разлика от България там се достига до присъди и порочната практика на незаконно строителство, развихрящо се в нечувани размери спира. Пешеходната разходка започва с крайморския парк, където ще вдите 10 склуптури на Салвадор Дали. Следва романтиката на стария град, с  типичните фасади с пана от керамични плочки и много цветя. Преминава се през площада на портокалите с кметството, останките от крепостната стена, местната катедрала с паметника на Сан Бернабе – защитник на града. Следва преход с автобуса, при който се виждат ботаническата градина и арената за корида. А след това ще видите и арената на хайлайфа – пристанището Пуерто Банус – съсредоточие на луксозни ресторанти, магазини и яхти. Марбея била основана от финикийците през 7 в. преди Хр., доказва се от намерените при разкопки предмети с такъв произход, а до бума след 19 век, когато става предпочитано място за почивка на елита, градът е бил малко рибарско селище. Marbella3 Втората част на деня ще посветим на Гибралтар – едно от най-интересните кътчета на континента, там където Европа се среща със Северна Африка. Въпреки, че реално е на Испанска територия, Гибралтар е Британска колония, все още и то официално. Жителите са пъстра смесица от етноси и националности, но най-симпатичните обитатели тук са маймуните – магот или берберски макак. Те живеят в диво състояние в природния резерват, заемащ по-голяма част от монолитната Гибралтарска скала (425м), чието латинско име е Calpe, а в митологията е известна като един от стълбовете на Херакъл (северния), а южния се асоциира с планината Джебел Муса в Мароко. След обиколката на града (заплаща се допълнително) , включително скалата на маймуните и посещение на пещерата St. Michael  ще имате възможност да се полюбувате на гледката към африканския бряг от залива Алхесирас, както и време за шопинг на главната улица . Настаняване в хотел Alboran Algeciras 4*или подобен в района на Алхесирас. Вечеря. Нощувка.
3
Ден 3: Гибралтар – Вехер де ла Фронтера – Кадис – Севиля
Вехер де ла Фронтера е типичен “бял град” запазил мавританския си облик, разположен в хълмист район с гледка към близко разположените природни паркове – клифове и борови гори, с птичи резерват в блатата по долината на реката Барбат, и към Атлантика, в който тя се влива малко след града.  Старинен град с характерни проходи през арки, останки от Мавритански замък и спокойствието на провинциален андалуски град, издържащ се от земеделие, са отличителните черти на Вехер де ла Фронтера. Той също е бил основан от финикийците, които са наследници на тракийското племе бриги (от там фриги). Интересно е, че тук през есента на 1805 година се случва една от най-нитересните морски битки-Трафагларската, когато британския адмирал Нелсън разбива френско-испанската флота. След разходка из градчето, маршрутът продължава към Кадис – един енигматичен град, който се счита за най-стария населен град в Испания и един от най-древните съществуващи градове на континента. Безспорно античната му история се свързва с финикийците, още повече че наблизо има намерени финикийски гробници със саркофази. Интересен е произходът на името му, което в най-античните си версии (според нумизматични находки) произхожда от корена А-гадир (стена, крепост, твърдина), някои хронисти го споменават като Гадейра или Гедейра, от латинското Гадес, произлиза днешното наименование Кадис (възприето от арабите). Богатата история на Кадис се свързва с Ханибал и картагенците, впоследствие с Римската империя. Маврите владеят града до 1262, когато те са отблъснати от Алфонсо X Кастилски. Христофор Колумб стартира от бреговете на Кадис своите 2-ра и 4-та експедиция към Индиите. Отпосле градът става официално пристанище на Златната флота или Испанската колониална флотилия, т.нар. Индийски флот. Сред известните личности родом от Кадис е Пако де Лусия. Пешеходната обиколка на Кадиз ще ви разкрие неговият типичен андалуски характер – старият град Casco Antiguo с тесни извити улички, редуващи се с площади. Ще видите катедралата на Кадис и кметството, площада с фонтаните пред тях, паметника на конституцията, крайбрежната улица и плажа на Кадис, както и девете крайморски крепости - Сан Себастиян и Санта Каталина, както и парка Дженовезе и кралския затвор. След разгледжането на този живописен град се отпраравяме за нощувка в Севиля, настаняване в хотел Ele Domocenter 3*или подобен. Вечеря. Нощувка.
4
Ден 4: Севиля
Севиля – през този ден ще може да се насладите на обзорна екскурзия на един от най-значимите градове в Андалусия и Испания. Разположена в плодородната долина на плавателната река Гуадалкивир – четвъртата по големина в Испания, а самият град също е 4-ти по големина в Испания. Превратната история на града започва също с древния корен на финикийците, които са владели и развили тази част от днешна Испания, както стана ясно и от предтавянето на другите андалуски градове, а пък финикийците са траки, затова не е чудно колко много общо има между нашите два народа (българския и испанския). Темпераментът е една от характерните черти на андалузците, които обожават фламенкото и борбата с бикове. Днешна Севиля е белязана от няколко основни периода – римското владичество, когато градът се е казвал Хиспалис, мавританския период, когато Севиля е била столица на Омеядския халифат (от 8 до 13 век). На тази ера дължим още използвания от кралското семейство Алкасар де Севиля, който е под егидата на ЮНЕСКО, считан за един от най-красивите образци на архитектурния стил Мудехар. (Посещението на Алкасара, катедралата и кулата Хиралда се заплаща допълнително). Други значими паметници от този период е знаковата за града Торе-дел-Ороили Златната кула, която е наблюдателница изградена през 13 век като част от отбранителната система на Севиля. Интерес представлява 12-стенната и форма, за която се счита, че е привнесена от Византия.

Катедралата на Севиля "Санта Мария де ла Седе" и кулата Хиралда

Най-внушителната сграда на град Севиля е готическата й катедрала, която е изградена през 15 век. Тя носи името Санта Мария де ла Седе ( Дева Мария покровителка на моретата). Севилската катедрала е пет-корабна и се смята, че е третата по големина готическа катедрала в света. Интериорът й е богато украсен с позлата и платна на майстори като Гоя, Веласкес и Мурильо. Прекрасният, богато инкрустиран олтар с ретабло (олтарни образи върху дърво) със сцени от живота на Иисус е доживотна работа на един единствен майстор – Пиер Данкарт. Както в интериора, така и в екстериора може да се полюбувате на множеството каменни склуптурни и ажурни ансамбли. Спорно е дали в гробницата посветена на Христофор Колумб наистина днес се намира неговите тленни останки, но и тя е факт в Севилската катедрала. Непосредствено до катедралата е прилепена кулата Хиралда, чиито основи датират от мавърския период и впоследствие е доизградена, когато сградата се превръща в катедрала. Кулата е камбанария. Пешеходната разходка ще ви позволи да влезете в катедралата и кулата.(входът се заплаща допълнително).

Площад "Испания" в Севиля

Други обекти включени в разходката са паркът Мария Луиза, където е Археологическия музей, централния площад Испания с фонтаните. Автобусната обиколка продължава покрай най-голямата в света арена за бикоборство - Ла Маестрада, булеварда на палмите и павилионите на търговското изложение от 1929 г., също и покрай Златната кула, покрай река Гуадалкивир, както и под знаменития балкон вдъхновил създадената от Росини опера "Севилския бръснар" Периодът на Реконкистата или Кастилското управление е характерен както със славните успехи на мореплаватели като Магелан и Колумб, така и с явления като Инквизицията. Златният век на Севиля бил 15-ти, когато тя била единственото пристанище, което имало правомощие да търгува със стоките от Новия свят, но всяко богатство е временно и скоро съседния крайморски Кадис придобил същите права и монопола на Севиля бил разбит. В средата на 17 век почти милионното население на града било наполовина пометено от чумата. Вечеря и нощувка в Севиля. 
5
Ден 5: Севиля – Медина Азахара – Кордоба – Гранада
След закуска напускаме Севиля, за да се отправим към Кордоба – столицата на халифата, но попътно спираме, за да разгледаме останките на Медина Азахара (Мадинат аз- Захра)Този град на 8 км западно от Кордоба, бил изграден като административен център и резиденция на владетеля Абд ар – Рахман III ( халиф на Кордоба от Омеядската династия в началото на 10 век). За него има легенда, че бил посветен на любимата му Азахара, но в действителност градът трябвало да покаже мощта на първия мюсюлмански халиф на ал- Андалус. В пределите му имало церемониални зали, джамии, административни сгради, резиденции, занаятчийски работилници, военни сгради, градини и бани, та дори и монетен двор. За съжаление развитието на града било като цвят, който за кратко краси градината и бързо прецъфтява. Красотата му била описвана от различни пътешественици и съвременници като нещо невиждано, но разцвета му продължил само 70 години, когато постепенно в началото на 11 век Медина Азахара бил изоставен, покосен от размирици. Домакините на комплекса са се погрижили чрез 15-минутен филм да покажат възстановка на този уникален град, а разглеждането на археологическите находки е срещу допълнително заплащане. Кордоба още от античността бил главен град римските провинции Hispania Ulterior  и впоследствие на Hispania Baetica. През 6 век тук идват визиготите или беси-гетите (траки според последните изследвания, виж. Ганчо Ценов, Асен Чилингиров, Тракийски хроники), които създават провинцията Spania и владеят практически почти цяла днешна Испания до нападението на Омеядската династия на мюсюлманите. Тъкмо от времето на визиготите датира най-известната забележителност на Кордоба – църквата – джамия.  Този впечатляващ Божи храм бил построен като християнска църква на името на Викентий Сарагоски около 600 година. Когато един век по-късно т.нар. маври завладяли Кордоба, църквата за известен период от време се използвала, като била разделена наполовина на християнска и мюсюлманска част. Впоследствие великия халиф от Омеядската династия, който наследил Кордобския халифат – Абд ал-Рахман I, решил да изкупи от християните мястото на църквата като им обещал в замяна разрешение да обновят други свои храмове. И така в края на 8-ми век стартирал големия проект по изграждане на една от най-красивите джамии, съперничеща на тази от Мека. Тя е известна със своята огромна зала със стотици мраморни колони и арки в редуващ се бял и червен мрамор. Днес основната структура на т.нар. мескита е запазена, като веднага след детронирането на маврите храмът е посветен на Божията майка (и на Благовещението) и понастоящем в него има около 30 параклиса. Оформлението е смесица от мавританска архитектура, с привнесени ренесансови, барокови и неокласически елементи. След панорамната обиколка на Кордоба, се насочваме към Гранада. Настаняване в хотел Urban Dream Nevada 3* или подобен. Вечеря и посещение на пещерата Сакромонте, където ще имаме възможност да се полюбуваме на традиционното фламенко шоу (срещу допълнително заплащане). Нощувка.  
6
Ден 6: Гранада – Малага – Коста дел Сол
Закуска. Обзорна екскурзия из Гранада – град обгърнат от духа на “1001 нощ”, в който се намира може би най-известният културно-исторически паметник свидетелстващ за комплексната красота на мавританската архитектура, а именно дворецът Алхамбра. Alhambra evening panorama Mirador San Nicolas sRGB-1 Гранада и Алхамра били една от последните резиденции на ислямските владетели на Иберия – берберски клон, който след като унищожил Медина аз-Захара и градът Елвира (Илибера – обитаван още от финикийците), се установил в тогавашния еврейски квартал Граната-ал-Яхут. Алхамбра било съоръжение с военно-отбранителен харакатер, както и резиденция на династията на Насридите. По-късно след Реконкистата (15 век), дворецът станал владение на Карл V и императрица Изабела. През 18 век дворецът вече е бил изоставен и през 19 век започва неговото възстановяване. Стилът е специфичен арабско-мавритански, наречен мудехар, повлиян от византийския. Повечето помещения и сгради са с правоъгълна форма и имат излаз на голям вътрешен двор, допълнителните пространства, които са добявани имат същия характер и са свързани с предходните посредством галерии и проходи. В рамките на комплекса има прекрасен парк с фонтани и много зеленина. Преобладаващите цветове са червено, златно жълто и синьо. Впечатляващата е декорацията от керамични плочки, арабски надписи, моделирани в геометрични форми и типичните орнаментации в стил арабески (посещението на двореца е включено в пакетната цена). Другите пленителни забележителности на Гранада са нейната катедрала, посветена на Боговъплъщението, която била планирана като готическа, но изпълнена в ренесанс и барок и бившия ислямски квартал Албасин с белите му къщи. Отпътуване за Малага и настаняване в курорта Торемолиност, в хотел Kristal 3* или подобен. Вечеря и нощувка.
7
Ден 7: Коста дел Сол - Ронда - Коста дел Сол
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Ронда срещу допълнително заплащане. Градчето Ронда, на около 95 км от Фуенхирола, е разположено на върха на стръмен каньон. Известно е като люлката на бикоборството. Тук е открита първата арена за корида, построена в края на ХVІІІ век. Има музей на бикоборството, в който е изложена колекция от плащове на тореадори, а пред арената – паметник на прочутия тореадор Педро Ромеро, който пръв слиза от коня и се изправя срещу бика на земята, както се прави сега. Ронда е и родината на 6-струнната китара, без която е невъзможно са се случи фламенкото. Старата част на Ронда се отличава с калдаръмените си улички и малки площади, с дворци още от ХІV век. Градът често вдъхновява творчеството на различни представители на изкуството, най-вече художници. Завръщане в Коста дел Сол. Вечеря и нощувка.
8
Ден 8: Коста дел Сол - Малага - София
Закуска. За клиенти от Варна: трансфер от хотела за летището на Малага. Полет в 13:05 от Малага за Истанбул. Кацане в Истанбул в 18:20 и в 20:45 излитане от Истанбул за Варна. Пристигане във Варна в 21:45. За клиенти от София: освобождаване на хотела около обяд. Панорамна обиколка на Малага, често наричан Столицата на Коста дел Сол, който е основан преди 3500 години от финикийците (траки), преживял господството на римляни, вестготи и араби. Старият град на Малага е своеобразен музей на открито. По време на туристическата ни обиколка ще видим останките от римския театър, катедралата, строена близо двеста години, пристанището с морския фар, където обичайно акостират огромни круизни лайнери, кметството с неговата разкошна архитектура, ще се изкачим и на  хълма Мирадор, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към пристана и целия град. Малага е родно място и на знаменития художник Пабло Пикасо, чиято родна къща-музей се намира в града. Може и да си направите снимка със скулптурата на самия Пикасо на пейката пред родния му дом. Трансфер до летището в Малага. Полет за България в 21:30 и кацане по разписание в София в 02:0.

TOUR LOCATION

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Малага– София с авиокомпания България еър или Варна - Истанбул - Малага - Истанбул - Варна
 • Летищни такси (201 лв от София и 440 лв от Варна) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен от София и 30 кг + 10 кг ръчен от Варна
 • 7 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3* и 4*
 • Транспорт с луксозен автобус в Испания
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
 • Екскурзия из Малага
 • Входни такси за  Алхамбра
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от фирмата - организатор
Пакетните цени не включват:
 • Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Доплащане за 1-ви ред в автобуса, зад шофьора  – 30 евро/ 59 лв на човек
 • Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек
 • Фламенко шоу - 35 евро / 68 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.
 • Посещение на Ронда - 55 евро / 108 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.
 • Посещение на Скалата Гибралтар - 29 евро / 57 лв на човек, при мин. 25 човека, заплаща се 1 мес. преди отпътуване.
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване” - повече информация можете да получите в нашия офис.
 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 20 В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване. Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт,
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители,
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация,
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Условия за анулация:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
 • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Забележки:   Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете на провеждането им по време на програмата! Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ ще бъде сключена със ЗД „Евроинс“ с покритие 10000 евро. Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни. Туроператорът има сключена задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от Закона за Туризма, с полица 03700100001344/22.12.2017 на ЗД „Евроинс“, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ 43.