Top
 

Нова Година във Върнячка баня хотел Zepter

Екскурзия с автобус

Нова Година във Върнячка баня хотел Zepter

595 лв per person

Нова Година в Сърбия, Върнячка баня

Zepter hotel Vrnjacka banja 2*

Важно: хотела е на ниво 3* дори 4*

30.12.2019

Курорта Върнячка баня:

Върнячка баня е само на 200 км от Белград. Разположена в централна Сърбия, на северните склонове на планината Гоч, в Западноморавската долина, на 227 м надм. височина. Заобиколена е от изключително красиви местности, което е ключа към специфичният микроклимат на това място през цялата година. Две реки минават през града – р. Липовачка и р Върнячка.  Районът е известен като Кралицата на спа-курортите в Сърбия и е наистина специално място.

Още от древността, от времето на келтите, а по-късно и през Римската и Византийската империи, лековитите качествата на минералните извори са признати и са спомевани в различни исторически източници. Vrnjacka Banja (Върнячка бане) е автентичен спа център , с красива архитектура и само няколко хиляди жители. Хотел Zepter, от своя страна с характерния си стил, се е превърнал в един от символите на Върнячка баня.

В курорта с лечебни минерални води има много топли и студени термални извори.Изворите, които се изпобзват за лечебни цели са седем и заболяванията, които се третират са: диабет, болести на гастро-уринарния тракт, ревматични заболявания, пост-травматични състояния, общо укрепващи и пост-оперативни процедури.

Маршрут:

София – Върнячка баня – Кралево – манастир Жича – манастир Любостиня – Върнячка баня – Крушевац – Ниш – София

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Транспорт:
Автобусна екскурзия; Български език
Дестинация:
Сърбия - Върнячка баня (``Кралицата на СПА-туризма``)
Дни и нощувки:
4 дни, 3 нощувки

ЦЕНИ И ДАТИ:

30.12.2019 г. Хотел върнячка 2*(на нивото на 3* - 4*) ~ виж цените ->

Посочените цени са на турист за съответното настаняване!


Човек в двойна стая:

595 лв.


Трети възрастен в стая:

595 лв.


Единична стая:

740 лв.

Допълнителни услуги:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Възможност за двупосочен трансфер до и от София срещу допълнително заплащане:
• от маршрут: Бургас – 55 лева; Сливен – 45 лева; Стара Загора – 35 лева; Пловдив – 30 лева, Пазарджик – 25 лева.
• от маршрут: Варна – 55 лева; Велико Търново – 35 лева; Плевен – 25 лева.
Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души по маршрут.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Hotel Zepter 2* (на нивото на 3* - 4*) ~ Виж повече ~>

https://www.youtube.com/watch?v=B7Qnth4UWKk

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
 • Included
  Нова Година във Върнячка баня хотел Zepter
1
Ден 1: СОФИЯ – ВЪРНЯЧКА БАНЯ
Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот - Върнячка баня. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Пристигане във Върнячка баня след обяд. Настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.
2
Ден 2: ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане). Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града. Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови. Посещение на манастира. Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда, която гласи, че обителта е открита от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката в Косово, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата ''Успение на Света Богородица'', принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци, люнети и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка.
3
Ден 3: ВЪРНЯЧКА БАНЯ
Закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ /РЕПРИЗА/. Нощувка.
4
Ден 4: ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРУШЕВАЦ –НИШ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата "Св.Георги", Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Сърбия - Върнячка баня, Кралево*, манастир Жича*, манастир Любостиня*, Крушевац, Ниш

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 3 нощувки в хотел ZEPTER VRNJACKA BANJA 2*
  • 3 закуски на блок маса
  • 1 стандартна вечеря /на блок маса/ с музикална програма
  • 1 празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню /на блок маса/ и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство
  • 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню /на блок маса/ и включена 1 напитка
  • безплатно ползване на закрит басейн, фитнес, тенис на маса, билярд (от 11.00 до 19.00ч.):
  • транспорт с туристически автобус 3*
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • входни такси и билети за забележителностите
  • екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 10 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт. ▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие. ▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 200 лева на човек при записване ▪доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса ▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит ▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет ▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет ▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души. ▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет. ▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. ▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията. ▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. ▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания. ▪Срок за записване: до запълване на свободните места. ▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване). ▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. ▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им. ▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма. ▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон. ▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 19 100 1315 0000824478 /10.01.2019 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2019 до 19.01.2020г., застрахователна сума 75 000 лева.