Top
 

Япония март 2021 – сезона на цъфналите вишни сакура

Екскурзия със самолет

Япония март 2021 – сезона на цъфналите вишни сакура

5994 лв per person

Маршрут: София – Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширагава Го / Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака – 11 дни / 9 нощувки

Посете Япония в края на март 2021 (23.03. – 02.04.2021г.), когато всичко се събужда за живот и обагрените в розово вишневи дървета овенчават своеобразната победа на Слънцето над студа и мрака на зимата. Колкото и прозаични да са тези образи, толкова реално имаме възможност да ги преживеем всеки път с разцъфването на пролетта.  Сакура се наричат вишневите дървета в Япония, които са национален символ и се свъзват с образа на облаците като изразители на ефемерността на живота – преходната му природа и оттам чувството и нуждата да се оценява красотата, която в това измерение е преходна. Почитането на сакура се свързва с философията на будизма и с обичая – Ханами, който представлява организирането на пикник под цъфналите цветове на дърво от видовете сакура – вишна или уме – японска кайсия.

За разлика от будизма, християнската концепция за красотата като “дар от Бога” и реално въплъщение на неговата любов и милост, които са вечни по своя произход, открива в съзерцанието на красивите цветове възможност за връзка с вечната и непреходна красота на Божието проявление в преходния земен живот, което носи познаване на вечността. Облаците в християнството се свързват с второто пришествие на Христос  – “Ето, иде с облаците; и ще го види всяко око; и ония, които Го прободоха. …” (Апокалипсис, гл. 1:7).

Програмата е динамична и натоварена, но в същото време балансирана и Ви дава възможност за едно наистина изчерпателно запознаване с тази уникална култура и преживяване на пролетта по незабравим и уникален начин.

Акценти по програмата:

 • полети с авиокомпания Lufthansa;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3* в Токио – 2 нощ., Кавагушико – 1 нощ., Мацумото – 1 нощ., Каназава – 1 нощ., Киото – 2 нощ. и Осака – 2 нощ.;
 • 8 обяда;
 • богата екскурзоводска програма по цялото пътуване с включени такси и по специално:
  • Токио – посещение на Одайба с Мостът на Дъгата и Статуята на Свободата
  • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд – храма Асакуса Сенсои, търговските улици “Накамисе” и “Гинза”, Токио Тауър, Имераторския дворец, кварталите “Шибуя” и “Шинжуку”
  • Йокохама – посещение на традиционна японска градина Сан-кей и китайския квартал
  • Камакура – храма Котокуин
  • Посещение на планината Фуджи 
  • Посещение на замъка Мацумото 
  • Такаяма – посещение на Стария град и фермерски пазар
  • Каназава – туристическа програма в старите квартали и самурайска резиденция
  • Киото – замъка Ниджо и храмовите комплекси Киомидзу и Санджусанген-до, разходка в старата част, храмовете Кинкаку – джи и Рьоан-джи
  • Осака – пълен туристически ден
 • местен екскурзовод на английски език по време на туровете в Япония с осигурен превод на български език
 • водач-екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване от България, който осигурява симултантен превод на български.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Самолетна екскурзия:
език - английски с превод на български; дати: 23.03. - 02.04.2021
Дестинация:
Япония - Токио, Йокохама, Камакура, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го/Огимащи, Каназава, Киото, Нара, Осака
Дни и нощувки:
11 дни, 9 нощувки, 8 обяда

ЦЕНИ И ДАТИ:

23.03. – 02.04.2020г.

Цена на човек в двойна стая:

5994 лв.


Човек в индивидуална стая с отстъпка:

6999 лв.


Трети възрастен в стая:

5687 лв


За дете до 11 години с двама възрастни:

5594 лв


За дете до 11 години с един възрастен:

5887 лв


Информация за хотелите:

Всички хотели са модерни и отговарят на съвременните изисквания за комфорт и удобства. Намират се в близост до метро станции и са с добра локация спрямо центровете на градовете.

Хотел в ТокиоSunshine City Prince hotel 3* или подобен

Хотел в Кавушиго (района на Фуджи) – Jiragon no Fuji no Yakata 3*или подобен

Хотел в Мацумото – Aplico Plaza hotel 3* или подобен

Хотел в Каназава Vista Kanazawa 3* или подобен

Хотел в Киото Kyoto Tower hotel 3* или подобен

Хотел в Осака Sunroute Osaka Nanba 3* или подобен

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
11 дни/23.03.21
 • Included
  Япония март 2021 – сезона на цъфналите вишни сакура
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София – Мюнхен - Токио
Среща на летището. Полет от летище София с авиокомпания „Lufthansa” за Мюнхен. Нощен полет.  
2
Ден 2:Токио
Пристигане в Токио. Посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Одайба един от най-модерните райони в Токио, известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Токио.
Мостът на дъгата - Одайба, Токио

Краят на Rainbow Bridge, Мостът на дъгата в модерното предградие Одайба.

3
Ден 3: Токио
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод на английски език и включен обяд. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворецрезиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза.  Обиколката на Токио продължава с посещение на квартала „Шибуйа” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното куче Хачико, очакващо своя господар); pазглеждане на квартала „Шинжуку“, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот. Нощувка в Токио. Търговската улица Гинза Луксозната търговкса улица "Гинза" в центъра на Токио.
Япония, Токио Шибуя

Оживено кръстовище в известния квартал Шибуя в Токио

 
4
Ден 4: Токио- Йокохама - Камакура - Кавагушико
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Йокохама (45 km). Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Разходка в китайския квартал.  Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Йокохама– Камакура 30 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Обяд. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с голямата бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра и тегло 93 - 103 тона, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Статуята е поставена през 1252г. на мястото на предхождащата я дървена статуя, която била ударена от гръм през 1248г. Огромната бронзова статуя на Буда е един от символите на Япония и е куха, като посетителите могат да видят вътрешността й. Продължаване към Кавагушико (115 км) – прекрасено градче на едноименното езеро, от което се откриват прекрасни гледки към върха на планината Фуджи. Настаняване в хотела и свободно време за спа. Нощувка в спа хотел в Кавагушико или околности.  
5
Ден 5: Фуджи - Мацумото
Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (55 км). Посещение на планината Фуджи (ЮНЕСКО) и на Центъра на Световното наследство на Фуджи. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Отпътуване за Мацумото (145 км) – прекрасен град, разположен на кръстопът в областта Чубу, заобиколен от снежните върхове на Японските Алпи. Градът неслучайно е наричан „Вратата към Японските Алпи“. Пристигане. Обяд. Посещение на замъка Мацумото – една от най-добре запазените равнинни крепости в страната, където посетителят все още сякаш може да усети миризмата на барут и да чуе виковете на войните. Замъкът е разположен в равнината и, живописно заобиколен от върховете на околните планини, предоставя възможност да направите едни от най-типичните и най-красивите кадри във вашата екскурзия. Посещение на квартала „Накамаши“ – сградите, представляващи стари складове от епохата Едо, днес са превърнати в кафенета, ресторанти, галерии и шикозни магазинчета, в които се продават изделия на местните занаятчии. Нощувка в Мацумото или околности. Планината Фуджи
6
Ден 6: Такаяма - Ширакава-го - Огимаши - Каназава
Закуска. Отпътуване за Такаяма (85 км) – един от най-забележителните градове на Япония, наричан „малкият алпийски Киото“, заобиколен от планински върхове, високи над 3000 м. Благодарение на кварталите си от епохата Едо, градът съхранява една наистина неповторима атмосфера със старите си дървени къщи, с кръчмичките, в които сакето не само се продава, но се и произвежда, със своите антикварни магазини и, разбира се, със своите храмове, застинали в сянката на гъста зеленина. Пристигане в Такаяма. Посещение на Сутрешния пазар, където вече двеста години селяните от околността идват ежедневно, за да продават пресните си продукти, и на стария град. Отпътуване за Ширакава-го - 50 km (ЮНЕСКО) – един изумителен район, който някога е бил откъснат от света през цялата зима заради снеговете и, поради тази своя изолираност, е запазил днес една наистина изумително автентична картина на японското село. Пристигане. Обяд. Посещение на селцето Огимаши (ЮНЕСКО), запазило около 60 типични къщи, наречени гасьо-дзукури, половината от които са обитавани все още. Всяка къща е заобиколена с оризова нива, обилно напоена, и с овощна градина. Отпътуване за Каназава (75 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка в Каназава.
7
Ден 7: Каназава - Киото
Закуска. Посещение на „Нагамаши“ – старият самурайски квартал на Каназава, съхранил павираните си улички, виещи се между канали, по които са накацали зидани от кал къщи, но и величествени дворци, връщащи посетителя във времето на самураите. Посещение на Номура-ке – бляскавата резиденция на един от най-известните самураи в областта, живял през XVI век. Посещение на квартала „Хигаши Чая“ – кварталът на удоволствията. Основан през 1820 г., тукашният „развлекателен“ квартал до днес остава известен със своя рафиниран лукс. Полузатворените дървени щори на къщите на гейшите, напомнящи на квартала „Гион“ в Киото,  създават атмосфера на загадъчност и носталгия. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Киото (265 км). Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Киото.
8
Ден 8: Киото
Закуска. Разглеждане на Киото (ЮНЕСКО) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на храмовия комплекс Санджусанген-до – датиращ от 1266 г. и съхраняващ изумителните 1001 статуи на богинята Канон. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в старата част на Които из квартала „Гион“ – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време в квартала Гион. Нощувка в Киото.    
9
Ден 9: Киото - Нара - Осака
Закуска. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като Златният павилион. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина (ЮНЕСКО). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за старата столица Нара (46 км). Пристигане в Нара и разглеждане на парка с елени, където благородните животни се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и приютява колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Фото пауза пред шинтоиското светилище Касуга Таиша (отвън), използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Отпътуване за Осака (32 км). Нощувка в Осака.  
10
Ден 10: Осака
Закуска. Разглеждане на Осака: посещение на замъка на Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония. Разходка по улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Обяд. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Нощувка в Осака.
11
Ден 11: Осака - Мюнхен - София
Закуска. Трансфер до летище Кансай в Осака. Полет за София през Мюнхен.

TOUR LOCATION

   
Цената включва:
 • Самолетни билети по направлението:
 • София –Токио и Осака - София с авиокомпания Луфтханза
 •  1 бр. ръчен багаж до 8 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг
 • Всички летищни такси по полетите. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
 •  трансфер с луксозен автобус по време на пътуването във вътрешността на Япония
 • Всички трансфери летище – хотел – летище.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*  в Токио.
 •  1 нощувка със закуска в хотел 3* в Кавагушико
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мацумото
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Каназава
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Киото
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*  в Осака.
 • 8 обяда по време на екскурзиите включени в програмата
 • Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • Местен екскурзовод на английски език по време на туровете в Япония. Осигурен симултантен превод на български език.
 • Водач – екскурзовод, от България
Цената не включва:
 • разходи от личен характер
 • разходи за градски транспорт
 • напитки по време на обедите
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро - около 2 лв на ден
 • застраховка Отмяна на пътуване - 2-3% от стойността на пътуването.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване. Такса прекратяване:
 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ. Местна валута – Японска йена. Информация и необходими документи за пътуване до Япония:
 • задграничен паспорт валиден след датата на завръщане;
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране. Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Полетно разписание: София – Мюнхен – 13:45 ч. – 14:50 ч. Мюнхен - Токио - 15:35 ч. - 10:55 ч. на следващия ден Осака - Мюнхен - 09:30 ч. - 14:20 ч. Мюнхен – София – 20:05 ч. – 22:55 ч. Продължителност на полетите: София - Мюнхен - около 2 ч. Мюнхен - Токио - около 11 ч. и 40 мин. Осака - Мюнхен - около 12 ч. Мюнхен - София - около 2 ч. и 15 мин. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание! Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1.73 лева; Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност. При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България. Важно: При резервации и записване под 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора.