Top
 

C`est La France – екскурзия до Париж, Шампан, Елзас и Бургундия

Екскурзия със самолет

C`est La France – екскурзия до Париж, Шампан, Елзас и Бургундия

1479 лв per person

Тази самолетна екскурзия до Франция с 6 дати през 2019, ще ви запознае с вътрешността на Франция и по-специално нейните провинции – Шампан, Елзас и Бургундия, както и със столицата Париж, където ще имате възможност да прекарате последните 3 дни от това вълнуващо пътуване във Франция.

Настаняването се осъществява в хотели 3* на база нощувка със закуска – 3 нощувки в Париж,  и по 1 нощувка в Реймс, Страсбург, района на Бон/Дижон и Оксур, лети се с Wizz air, а обиколната програма е с комфортен автобус.

Маршрут

София – Париж – Реймс – Страсбург – Колмар – Дижон – Бон – Оксер – Барбизон – Замъкът Фонтенбло – Париж – Версай – Париж – София

Ако желаете да опознаете по-отблизо тези места, за които сте чували много, ако сте любиетли на виното и искате да се уверите от първа ръка в майсторството на френските винопроизводители, ако жеалете да се насладите на средновековна и барокова архитектура в автентична атмосфера, извън големите столици – това пътешествие е за вас.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Самолетна екскурзия:
език - български
Дестинация:
Франция - Париж, Страсбург, Реймс, Колмар, Дижон, Бон, Оксер, Барбизон, замъка Фонтебло
Дни и нощувки:
8 дни, 3 нощувки в Париж и 4 нощувки в провинциалната част на Франция

ЦЕНИ И ДАТИ:

23.06.2019 г. - 1479 лв

Двойна стая със спалня:

1479 лв


Двойна стая с отделни легла:

1479 лв


Допълнително легло в двойна стая:

1479 лв


Единична стая:

2168 лв21.07.2019 г. - 1479 лв

Двойна стая със спалня:

1479 лв


Двойна стая с отделни легла:

1479 лв


Допълнително легло в двойна стая:

1479 лв


Единична стая:

2168 лв18.08.2019 г. - 1479 лв

Двойна стая със спалня:

1479 лв


Двойна стая с отделни легла:

1479 лв


Допълнително легло в двойна стая:

1479 лв


Единична стая:

2168 лв22.09.2019 г. - 1479 лв

Двойна стая със спалня:

1479 лв


Двойна стая с отделни легла:

1479 лв


Допълнително легло в двойна стая:

1479 лв


Единична стая:

2168 лв13.10.2019 г. - 1479 лв

Двойна стая със спалня:

1479 лв


Двойна стая с отделни легла:

1479 лв


Допълнително легло в двойна стая:

1479 лв


Единична стая:

2168 лвДопълнителни услуги:
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – 50 лв
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – 158 лв
 • Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист – 162 лв
 • Разходка с корабче по р. Сена на турист при минимум 20 туристи – 40 лв
 • Посещение на двореца “Версай” с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца /без градините/ и транспорт) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Ако имате намерение да резервирате услугата е добре да го направите без отлагане. – 129 лв за възрастен над 26г. / 99 лв за деца и младежи от 3 до 25 г.
 • Транспорт до “Версай” (без посещение на двореца) – заявява се само ако групата за посещение на “Версай” е запълнена – 99 лв
 • Посещение на Лувъра с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Ако имате намерение да резервирате услугата е добре да го направите без отлагане. – 79 лв
 • Посещение на замъка “Фонтенбло” с местен екскурзовод (с включена входна такса и транспорт) на турист при минимум 25 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Ако имате намерение да резервирате услугата е добре да го направите без отлагане. – 69 лв
 • Посещение на винарска избра “Tattinger” в Реймс (с входна такса и дегустация на шампанско) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 35. Ако имате намерение да резервирате услугата е добре да го направите без отлагане. – 49 лв за възрастни / 29 лв за деца от 12 до 18 г.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ:

За да направите резервация или запитване се свържете с нас!
СВЪРЖИ СЕ
image_pdfimage_print
8 дни
 • Destination
 • Included
  C`est La France – екскурзия до Париж, Шампан, Елзас и Бургундия
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast
1
Ден 1: София - Париж - Реймс - 150 км
Отпътуване в 13.50 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Париж. Пристигане в 15.50 ч. на летище Бове. Отпътуване за Реймс – столица на френската провинция Шампан - един от най-прочутите винарски райони. Настаняване в хотела. Нощувка в Реймс.
2
Ден 2: Реймс - Страсбург 350 км
Закуска. Пешеходна разходка в Реймс  площад Кардинал Люсон със статуята на Жана Д'арк и катедралата „Нотр Дам“, където са били короновани повечето френски крале, Дворецът „То“, площад „Плас Роял“, статуята на Луи XV; триумфалната арка - Морсовата порта.

Детайл от фасадата на катедралата в Реймс

Свободно време в Реймс или по желание организирано посещение на винарска изба Татенже (Tattinger). Избата е основана през 1734 г. и притежава 250 ха гроздови масиви и 15 милиона бутилки отлично шампанско, които отлежават в римски катакомби и крипти на старо абатство, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Страсбург. Настаняване в хотела. Нощувка в Страсбург.  
3
Ден 3: Страсбург - Колмар
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Страсбург: катедралата „Нотр Дам“ – истинска перла на готиката; паметникът на Гутенберг – създателят на първата печатна машина в Европа; романтичният квартал Малка Франция, пресечен от множество канали и застроен със средновековни къщи.

Eлзас - Страсбург, средновековна архитектура

Свободно време. Отпътуване за Колмар – живописен град във френската провинция Елзас. Пешеходна разходка в старата част на града. Отпътуване за Бургундия. Настаняване в района на Дижон/Бон. Нощувка.  
4
Ден 4: Дижон - Бон - Оксер
Закуска. Отпътуване за Дижон, столицата на регион Бургундия, град известен със своята дижонска горчица и родното място на Гюстав Айфел. Пешеходна разходка - дворецът на Великите херцози, площадът на Републиката, готическата църква, катедралата. Свободно време. Отпътуване за Бон през френски бургундските тероарни лозя, наречени „климатс“. ЮНЕСКО смята този район за забележителен пример за култивиране на грозде и винопроизводство, който се развива от късното Средновековие. Свободно време за обяд в Бон и възможност за посещение на старата болница „Отел Дию“.

Хосписа в Бон, наричан още "отел Дию" е построен от канцлера на Бургундия - Никола Рулен след приключване на 100-годишната война, за да приюти и изцели бедните

Отпътуване за Оксер. Пешеходна обиколка - катедралата „Сент Етиен”, Абатството „Сен Жермен“, градската порта Тур дьо л'Орлож. Настаняване в хотела. Нощувка в района на Оксер.

Оксер - гледка към катедралата Сент Етиен

5
Ден 5: Оксер - Барбизон - Замъкът Фонтебло - Париж - 180 км
Закуска. Посещение на Барбизон – градчето на художниците. Мястото придобива популярност през 19ти век, когато пейзажни художници откриват красотата на района и прекарват дни в търсене на най-живописните пейзажи. Свободно време или по желание: посещение на замъка „Фонтенбло“, известен с прозвището си „най-уютният“ в цяла Франция. Замъкът „Фонтенбло“ е построен през 12 век и днес пази спомените за знаменити френски крале като Анри II, Анри IV, Франсоа I и Филип IV Хубавия. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотела. Нощувка в Париж.  
6
Ден 6: Париж
Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула.  По желание посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Свободно време в Париж (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.
7
Ден 7: Париж - Версай - 60 км
Закуска. Свободно време в Париж (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Полудневна екскурзия до двореца "Версай" дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия). Връщане в Париж. 2. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка в Париж.
8
Ден 8: Париж - София
Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка на хълма Монмартър, който става основен център на артистичната и литературна дейност в Париж: църквата "Сакре Кьор", издигната, за да се изпълни обетът, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870-1871 г.; площадът на художниците "Тертър", където гъмжи от кафенета и художници-портретисти. Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България в 16.25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на Терминал 1 на летище София в 20.05 ч.

TOUR LOCATION

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
 • Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
 • Групов трансфер летище - хотел - летище
 • Транспорт с комфортен туристически автобус по описания маршрут
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Реймс
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Страсбург
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Бон/Дижон
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Оксер
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Париж
 • Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходни разходки в Реймс, Страсбург, Колмар, Бон, Дижон, Оксер, Барбизон и хълма Монмартър в Париж
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Водач-екскурзовод от България
  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг
 • Разходка с корабче по р. Сена
 • Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
 • Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
 • Слушалки при посещението на Лувъра (3 EUR) и двореца Версай (3 EUR)
 • Градски транспорт в Париж (1,9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16,4 EUR - карнет от 10 билета)
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (1-2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група. Туристическата програма се осъществява на български език. Часово време: България 12 ч. Франция 11 ч. Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи. МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ Франция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.